петък, 22 февруари 2013 г.

Въртя се в леглото . Причината да не мога да заспя е абсурдна -мисля за едни хора , на които не им пука за мен. До мен сладко похъркват моите малки кокошки и това е другата причина да мисля за онези хора , защото искам децата ми да имат бъдеще в България ! Много неща се изписаха за протестите , за протестиращите , как не знаят какво искат , как липсвала интелигенцията ,как било пълно с лумпени и т.н. И сигурно част от тези неща са истина . Тези хора изобщо виждат ли какви са протестите по света ? И ако няма интелигентни протестиращи , за това смятам , че голяма вина имат управляващите , които направиха животът тук непоносим . Които не спират да разбиват образованието и куп други неща . От къде точно да се измъкнат тези интелигентни хора ? Не мисля , че е необходимо да си изготвил лист с неща , които трябва да се изпълнят , за да тръгнеш на протест. Или поне този случай не е такъв . Хората чисто и просто искат по-добър живот . Писнало им е да оцеляват !
Аз имам свой списък с искания, без да имам претенции , че разбирам от политика , от управление на държава и т.н. Даже съм много далеч от тази мисъл . Като за начало всички партии да сменят лидерите си и всички хора , които са се компрометирали по някакъв начин . Нека ги изпратят , както подобава , кой на съд , кой с ритник в г..а . Така тъкмо ще получим и броят на депутатите , които са ни достатъчни- 120 да речем . Искам по-добро заплащане , работни места , да се удовлетворят исканията на майките за увеличаване на майчинството . Не искам да ми се появява някакъв малоумник, който да обяснява , че не желаели да увеличат майчинсвтото на крупната сума от 310 лв , за да стимулират майките да се върнат на работа ??? Хахахахахахха ама изобщо за какво говорим и не ми обяснявайте, че само в България майчинството е две години , просто в цивилизованите страни  бащите могат да си позволят да издържат семействата си или ако майките решат да се върнат на работа , то не е за  заплата от 600 лв. И не става ли въпрос за онези малки граждани , които се надяваме да ни дарят със светло бъдеще ? И как ще стане , като ги метнем в едни ясли , където лелките да им обясняват , че ще им намажат устата с люта чушка ??? Прекратявам темата за майките, защото и тя като много други е безкрайна.
Искам също , онези които ще изберем, да се грижат за моите интереси , за интересите на хората , а не само за собствените си . Да не забравят защо са там ! А за да не го забравят , трябва да знаят , че ние им дишаме във вратовете постоянно ! Не само днес . Искам да остана в България и да не се чувствам , така сякаш живея в най-бедната държава в ЕС !

Няма коментари: