неделя, 6 януари 2013 г.

Пиле в гювеч



Една страхотна рецепта за печено пиленце , която научих от моята свекърва :)
Необходими са ни : Едно пиле, ориз, картофи, гъби , лук, чесън ,зелева чорба , масло , чубрица, джоджен и розмарин. Първо приготвям плънката за пилето . В един тиган запържвам лук, ориз и гъби. Слагам малко джоджен и чубрица. Доливам малко водичка и оставям на бавен огън. През това време подготвям другите зеленчуци ( картофи , лук, чесън, гъби).
 Слагам ги в гювеча . Пълня пилето с ориза и забождам отвора с клечки за зъби . Накрая слагам 100гр. масло , зелева чорба и малко розмарин. Пече се отначало на 250 градуса , след половин час се намаля до 180. Пече се около три часа ! Подхожда му бяло сухо вино .

Няма коментари: