Тъй като сме решили да се възползваме от всички привилегии на селският живот , с моят любим сме си направили кисело зеле ! Днес правя едни много вкусни ,постни сармички . Тази седмица съм само на безмесни ястия :)
Рецептата е следната : Запържваме две глави лук , чаша ориз, 5-6 гъби и шепа стафиди. Добавяме джоджен и черен пипер , без сол . След като са поомекнали , добавяме малко вода и оставяме да поври на слаб огън. После завиваме сместа в зелеви листа . Сипваме от зелевият сок , притискаме с чиния , за да не се развият сармите , докато врят . Когато са готови ги запичам на бързо в една тавичка , защото Явката ги обича така :) С тази гозба може да пробвате новото вино на изба с.Коларово-Ahal .
Лимонова крем-торта
Преди 6 дни
Няма коментари:
Публикуване на коментар