вторник, 20 ноември 2012 г.

Телешко

 Тази прекрасна рецепта има своята история . Видях я , когато бях бременна с Ема и повръщах по цял ден . Обещах си , че ще я сготвя при първа възможност. Така и направих , след като родих Ема . Беше опитана от различни по финес небца и дружно беше решено, че е достойна за " Черешката " . Та рецептата е следната :
Прави се марина с червено вино , моркови, целина и лук. Месото престоява една нощ. След това в тиган се запържва заедно с бекон и масло , прибавя се и марината , лъжица дижонска горчица и накрая две-три скилидки чесън. Сол и черен пипер. Изсипваме в подходяща тенджера и ври на бавен огън около три часа . Може да се сервира с катофено пюре или ориз. А за да завършим рецептата правилно , ще налеем в чашите от същото хубаво вино , с което е приготвено ! Бон апети !

1 коментар:

Unknown каза...

Благодаря ти, Цеци!!! Моето фино небце, по обективни причини, успя да опита само 2-3 вилички, но помни... :)