Необходими са ни : 100 гр . масло , 300 гр. арпаджик или малки глави лук -обелени и цели , 4-5 скилидки чесън , 150 гр. бекон нарязан на едро , щипка мащерка , 300 гр. гъби , 500 мл. Пилешки бульон , 500 мл червено вино , 2 с.л. оцет , 1 бр. пиле разделено на порции , малка китка магданоз, сол и черен пипер .
В нагорещена тенджера с дебело дъно слагаме маслото с капка зехтин и лукчетата . Бъркаме до златисто , след което се прибавят чесъна , бекона и мащерката . Посоляваме малко и оставяме да поври 2-3 минути . Прибавяме гъбите и намаляваме огъня . В подходящ тиган с малко зехтин , запичаме пилешките парчета от двете страни за около една-две минути . После ги изсипваме в тенджерата при другите продукти . Сипваме виното, оцета и бульона . Оставяме да ври на слаб огън . Когато е готово поръсваме с пресен магданоз .
И запомнете , такова нещо като вино за готвене не съществува ! Използвайте винаги хубаво вино , което после ще предложите с ястието .
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар