петък, 19 април 2013 г.

Днес съм на Борилово . Напоследък все по-често прекарвам дните си в града . Времето се позатопли , Дея ходи на плуване . Друго си е , когато има разнообразие . Много по-бързо и ентусиазирано оправям къщата , себе си , измислям менюто за деня .  Та днес съм на някаква оризова вълна . Спретнах набързо един постен ориз с гъби . Много вкусен се получи . А в момента правя мляко с ориз :) Може и да им се дръпнат очите на моите хора , но това е положението :)
Рецептата за ориза е следната :
ч.ч. ориз , една връзка зелен лук , три глави стар лук , 250 гр. печурки , 200мл бяло вино, джоджен , сол , черен пипер и олио. Задушаваме  лука в подходящ съд с нагорещено олио, добавяме гъбите , сол , ориза , виното , джоджена и черния пипер , това разбира се не го прави наведнъж . лед като понабъбне малко ориза преместваме в тавичка и печем на 200 градуса около 30-40 минути , като добавим и вода .

А ето и рецептата за млякото с ориз :
250гр ориз ,150 мл вода , 1л. мляко , щипка сол , 7 с.л. захар , канела.
Първо измиваме ориза и го слагаме да заври с водата и солта , когато заври прибавяме млякото   и захарта . Оставяме да ври на бавен огън . Когато е готово , изсипваме в подходящи купички , поръсваме с канела и оставяме да изстине . 

Няма коментари: